Michael Jackson sign is restored at Hollywood school

http://latimesblogs.latimes.com/.a/6a00d8341c630a53ef01157065d554970c-800wi

Under sju år var blänkande silver bokstäver som en gång proklamerade Michael Jackson aulan på Gardner Street Elementary School i Hollywood gömda bakom vita plywood.

Skivorna hade placerats där för att dölja namnet på popsångerskan på uppmaning av föräldrar strax efter Jackson greps misstänkt för övergrepp på barn under 2003. Sedan hans död förra året hade fans samlades för restaurering av kännetecknet, som de såg som en symbol för Jacksons arv.

Nu glimmar Jacksons namn igen.

Los Angeles Unified Supt School District. Ramon C. Cortines beställde styrelser skalat bort fredag "som ett erkännande av Michael Jacksons musikaliska arv och bidrag till modern kultur."

Ett skoldistrikt talesman sade att beslutet togs till stor del eftersom Jackson hade frikänts från åtal i ofredande fallet.

På fredag kväll var en Facebook-sida med krav på återställande av kännetecknet överfyllda med glada kommentarer.

"Jag kunde gråta!" en person skrev. "Jag önskar att han var här för att se det här!"

På sidan, postat anhängare från platser så långt bort som Japan och Sri Lanka foton av själva hålla handgjorda affischer som uppmanar till styrelser att skalas bort.

Fans hade planerat att dyka upp på en skola styrelsemöte tisdag att begära att kännetecknet avslöjas.

Jackson var kort inskriven som student vid Gardner Street Elementary. År 1969 flyttade han och hans familj till Los Angeles från Gary, Indiana, så att Jackson och hans bröder skulle kunna göra en skiva med Motown.

Jackson var en 11-årig sjätte-grader på skolan då Jackson 5 släpptes deras debutalbum, slå en smash som förebådade Jacksons rekord solokarriär.

 

Den Gardner salongen var tillägnad Jackson 1989. Han deltog i bandklippning ceremoni, där skolans kör sjöng "We Are the World", en låt Jackson var med och skrev.

En illustration av Jacksons ansikte var postat i salongen år 1989, och en bild föreställande sångerskan omgiven av barn hängde på huvudkontoret. Auditoriet ritning togs bort för flera år sedan eftersom den föll ner. Bilden på kontoret också togs bort för att ge plats för en ny intercom-system.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0