Michael Jackson


Roger Friedman skrev följande artikel i morse i sin kolumn, Showbiz411:

Ett album av nya Michael Jackson inspelningar-låtar kvar och remixat sedan hans död-är på väg.

Frågan är dock när?

En Sony källa bekräftade för mig att albumet kommer fram före jul. Så långt kan det datum inte ställas in på grund av att arbetet är inte slutfört.

I slutändan kommer fyra av vad som kan 12 låtar hämtas från sessioner Michael gjorde med Eddie Cascio i sin förort New Jersey studio tre år sedan. Minst en av dessa spår var ursprungligen co skriven och producerad av Eddie's bror Frank Cascio för en R & B sångerska som heter Bobby Ewing.

Några av de andra spåren outtakes från Jackson album, en så kallad Paul Anka låt "Love Never kändes så bra" från sessionen som producerade titelspåret för "This Is It".

Jackson samarbete testamentsexekutor John McClain är ansvarig för projektet. Källor säger att McClain har varit starkt beroende av Michaels bror, Jackie, för att få hjälp eftersom han inte är, tekniskt sett, en musik producent. Rodney Jerkins och Akon arbetar också på spår. Det är oklart om så många producenter kan påverka en konsekvent ljud.

Förra veckan gick Sony chefen Rob Stringer ut till Los Angeles, jag har hört, att övervaka och ge synpunkter på utvecklingen av albumet. När allt det är en del av hans $ 200.000.000 itu med Jackson egendom. Sony vill albumet att bli en stor smash.

Jackson egendom, förresten, arbetar på flera andra projekt, däribland en dokumentär eller dokusåpa om att sätta ihop den nya live Cirque du Soleil-projektet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0